Waarom Dru Yoga
In het leven van alledag wordt er veel van ons gevraagd. We proberen te voldoen aan alle eisen, maar vergeten daarbij soms wat onze eigen behoeftes zijn. Door het beoefenen van Dru Yoga wordt je aandacht naar binnen gericht en leer je de signalen van je lichaam weer kennen. Hierdoor worden je eigen behoeften weer duidelijk en worden beslissingen weer je eigen beslissingen. Bij alles wat je doet in de yoga werk je aan balans in jezelf.

Wat is Dru Yoga
Het woord yoga kan het best vertaald worden met het woord  ‘vereniging’ of  ‘verbinding’. De verbinding tussen lichaam en geest, de verbinding tussen jou en de mensen om je heen, maar ook de verbinding met de natuur en aarde.

Het woord Dru komt van het Sanskriet woord ‘Druva’ , dat ‘vast punt’ betekent. Die stille plek in onszelf waarin we in verbinding staan met onze innerlijke kracht. Om vanuit die innerlijke kracht te leven, dat is de essentie van Dru Yoga.

Dru Yoga versterkt het krachtige energieveld van het hart, waardoor het de kwaliteiten die horen bij het hart, zoals vreugde, mededogen, kalmte en innerlijke vrede stimuleert. Daarom wordt Dru Yoga ook wel de yoga van het hart genoemd.

Hoe werkt Dru yoga
In de yoga gaan we ervan uit dat we niet alleen een fysiek lichaam hebben, maar ook een energielichaam.

Wanneer de energie in haar doorstroom wordt belemmerd, ontstaan blokkades. Deze blokkades zetten zich vast in de wervelkolom en de gewrichten. Later raken ook de spieren en organen uit balans en ontstaan er klachten, zowel op lichamelijk, emotioneel als mentaal gebied. Om deze reden gaat in de Dru yoga veel aandacht uit naar de wervelkolom. Want een gezonde wervelkolom geeft een gezond lichaam en een flexibele geest.

De praktische technieken, uitgevoerd in de zachte, vloeiende bewegingen die de Dru Yoga zo uniek maakt, helpen je de energieblokkades los te laten en de balans weer te herstellen. Hierdoor ben je verbonden met je innerlijke kracht en ervaar je rust, vitaliteit en zelfvertrouwen.