Mijn naam is Doetie de Jong, wonend in het Stellingwerfse dorp Nijeholtpade. Al ruim 12 jaar geef ik met groot plezier yoga voor groepen en bedrijven. 

Mijn eerste kennismaking met yoga was via een kleine advertentie in de Leeuwarder Courant waarin  Raja yogalessen werd aangeboden. Al na de eerste les was ik verkocht. Ik voelde me rustig, stil, maar ook energiek. Als gevolg van die yogalessen, heb ik de Raja Yoga docentenopleiding gevolgd en succesvol afgerond. 

In 2003 kwam ik in contact met de Dru Yoga. Dru Yoga is een heerlijke vorm van yoga. De zachte benadering, de vloeiende bewegingen, de positieve aandacht voor jezelf, de ander en de natuur geven een gevoel van stilte en dankbaarheid. In 2007 heb ik de Dru Yoga opleiding afgesloten. 

Een mooi passend vervolg werd de driejarige post-HBO-opleiding Adem- en ontspanningstherapie methode Dixhoorn. Deze therapie heeft tot doel het helpen herstellen van een natuurlijke adembeweging die  in het hele lichaam voelbaar is en helpt spanning te verminderen door je zelfhelend vermogen aan te spreken.

Vanuit enthousiasme en interesse heb ik de volgende opleidingen en bijscholingen gedaan: 

  • Raja yoga docentenopleiding
  • Dru yoga docentenopleiding
  • Adem- en ontspanningstherapie methode Dixhoorn
  • Dru adem cursus
  • Dru Meditatie docentenopleiding
  • Chakra yoga
  • Meridiaan yoga
  • Zwangerschapsyoga
  • Psychisch energetische ontspanningstherapie van William Yang